lørdag 25. juli 2015

Oslo Middelalderfestival

Bedre sent enn aldri. Innimellom eksamener og panikksying til visning kom jeg meg bort på Oslo Middelalderfestival en av dagene (til og med dagen det ikke regna) for å henge sammen med nye og gamle venner.

Verdens farligste søteste slegge.
Jeg kjøpte et stempel fordi de var så fine.

Skinnvesker fraGungnir.

Dette lille reklameteltet var  perfekt størrelse for en liten pus.


Jeg forelska meg helt i denne lærveska a la Frankensteins monster. Den var sammensydd av lærrester, men dessverre altfor dyr!


Når det kommer til innkjøp holdt jeg meg i skinnet fordi jeg skulle flytte fra hovedstaden i juni og ikke trengte mer å dra på, pluss at jeg har mesteparten av smykker og småting jeg trenger til vikingantrekket. Det er dessverre grenser for hvor mye vikingglitter man kan smykke seg med. Det jeg derimot trenger er belte, veske og ordentlige sko.

Så jeg kjøpte ei bok om vikingklær for å utvide horisonten litt (dessverre var det ikke så mye nytt å lære i den), et stempel og ei jernnål som skal gjøre vikingsyinga enda mer tidsriktig.



Og jeg fikk kryssa en av tingene av lista over ting jeg trenger! Jeg kjøpte et lærbelte med litt pynt hos Gungnir, en selger som dessverre ikke har nettbutikk. Pent er beltet uansett.

søndag 19. juli 2015

Kolleksjon 2014/2015

I april fikk vi fikk tatt profesjonelle bilder av alt vi hadde lagd på skolen. Det mangler et plagg her - en grønn parkas som skal få et eget blogginnlegg etter hvert.

Fotograf er Marit S. Wollan.


Høstskjørt i diagonalvevd sandfarget ull, foret med mørkegrønn viskose. Designet er basert på høstløv, som kan sees i sidepanelet. Mønsteret er utarbeidet fra egen grunnform - dette var første gang jeg konstruerte mønster utifra grunnform.



Jeg hadde egentlig tenkt at skjørtet skulle vært mørkegrønt, men da jeg var på stoffbutikken møtte jeg en av yndlingscosplayerene mine og var så starstruck at jeg kjøpte feil stoff.  I ettertid synes jeg denne fargen passer bedre, så hell i uhellet.


Linjekjole i ull, sort toskaft og mørkeblå kypert. Foret med midnattsblå polyester. Hurtigoppgave gjort på to knappe uker like før jul.

Inspirasjon, designutkast, figurin og flattegning av kjolen.

Retningslinjene for oppgaven var ganske strenge - linjene som skulle brukes i designet skulle hentes fra ulike fotografier vi fikk utlevert, ferdig produkt skulle ha samme silhuett som kjolegrunnform og og skolen leverte materialene vi skulle sy i. (Ulla vi brukte var utrolig spretten - det var helt umulig å stryke ned sømmene!)



Asketopp i tykk gråblå ulljersey. Denne oppgaven har sitt eget blogginnlegg.




Og selvfølgelig, dragekjolen. Den har egen tag og egne blogginnlegg om inspirasjon, skisseprosess, teknisk design og sying.


Det ble tatt detaljbilder av pynten. Da photoshootet ble gjort hadde jeg gjort meg sånn høvelig ferdig med å perle på kjolen, så dette er WIP-bilder. I ettertid har jeg brodert masse mellom perlene.




søndag 12. juli 2015

Review: VictoriasAviary


Bestilte disse bregnetatoveringene fra VictoriasAviary på Etsy og det er det beste jeg har gjort på en liten stund. Pakken kom i posten etter en knapp uke og det føltes som om jeg hadde fått en pakke fra alvene, tatoveringene var fantastiske og jeg forelska meg sporenstreks i de små detaljene som var gjort i innpakningen.

Med så fine produkter og en fantastisk kunderservice ser jeg for meg at jeg kommer til å svi av litt penger på denne Etsy-butikken.

Etter en dag på con.
I tillegg til bregnene var det også krystaller og et par ekstra blomstertattiser i pakken. Jeg skulle bruke bregnene til avgangsvisningen vår i mai, men de passa ikke til noen av antrekkene, så jeg hadde dem på den siste dagen av Desucon og et par dager etterpå. 

fredag 10. juli 2015

Sommerpus

En kort oppsummering av hva kattebeistet fordriver late sommerdager med.

Herregud, der kommer mennesket med kamera igjen...
ER DET MAT?!
Nevermind, naptime noaw.