torsdag 18. september 2014

Strømpebånd for en prima donna

Et lite hint til et av kostymene jeg skal lage i løpet av vintermånedene. Det er veldig stort og veldig rosa, og mer sier jeg ikke! Det trenges egentlig ikke strømpebånd til dette kostymet, for de kommer ikke til å vises, men jeg ville ha dem allikevel.

Strømpebånd fra rokokkoen har veldig enkel konstruksjon. Det finnes flere eksempler med brodert tekst, som for eksempel "Hit, men ikke lengre...".  Jeg tok inspirasjon fra denne tutorialen og lo godt da jeg så disse strømpebåndene, men jeg gjorde en liten vri og sydde heller det broderte stoffet direkte oppå satengbåndet for å unngå sømmer som kunne rakne.

Broderitråd og stoff i bomull, satengbånd i polyester, sytråd i silke.
Ble nødt til å improvisere litt fordi broderirammen min ligger på en annen kant av landet.



Det er synd å innrømme, men jeg er stor fan av småprosjekt som ikke tar all verdens tid. Instant gratification og alt det. Tok meg et par timer å bli ferdig. De trenger kun en liten omgang med strykejernet for å fjerne de siste nålehullene, og så er det klare til bruk!

søndag 14. september 2014

Gjallarstadir Vikingmarked

Hvordan feire at man har fått alle vikingklærne
sine til den nye hybelen? Ta på ALLE
smykkene, selv om det ikke er historisk
grunnlag for det.

Gjallarstadir er det mest avslappa markedet jeg har vært på så langt. Jeg fikk såvidt hilst på et par av de nye vikingene mine, Folket Bortafor Nordavinden hadde konsert og det var noms med vikingpizza (110% perioderiktig).

Sjefen for hybelhuset jeg har flytta inn på i Oslo er viking, og tilhører samme lag jeg nettopp har joina. Det dukker opp vikinger overalt, og det er fantastisk! (Jeg trenger venner som ikke dør av kjedsomhet hver gang jeg begynner å snakke om norrøne ting, de gamle har vikingtida langt opp i vranghalsen...)

Jeg hadde med meg en sivilist på markedet og vi hadde tenkt å dra da det stengte klokka seks. Men, like før stenging kom vi i prat med noen Gjøvikinger og ble sittende. Vi dro først rundt halv ni, etter å skravla i godt over to timer, fått smakt på mjød og delt pølser med dem. Det er alt for mange som kommer som dagsvikinger, og da går de glipp av det morsomste med markedet - stemninga etter stengetid er det beste i verden.


brb joining the Night's Watch.

Gjallarstadir var siste marked for sesongen, og siden mange av de utenlandske selgerne pakker sammen og drar hjemover nå, fikk jeg et gedigent saueskinn for 600 kr. Sauen heter Børre og han er superfløffy. Jeg håper at han slutter å stinke sau en gang i fremtida, forhåpentligvis kan jeg sove på ham neste gang jeg camper på marked.


Dette er det første markedet hvor jeg ikke har kjøpt juggel eller sysaker. Så jeg kom hjem med mat isteden, (for noe må man jo kjøpe!) og et par kaninskinn fra en snill oppdretter. Pølsa er handlagd og hvis jeg husker riktig er det rådyr/elg/traktkantarell. Og kjøttbiten er tørka hestekjøtt.

I tillegg kjøpte jeg kirsebærhonning som smaker himmelsk, og et tørka reinsdyrhjerte jeg ga bort til sivilisten min som takk for at hun kjørte meg bortover. Veldig fornøyd med dette, det er ikke hver dag man får gitt bort et inntørka hjerte som ektefølt takk!

fredag 5. september 2014

Dvergedame


En dag i april dro jeg Sylvilel ut i hagen for photoshoot. Det er ei stund siden, bare se på all snøen. Jeg glemte å få bildene over på min maskin før jeg flytta fra Tromsø, så derfor har det tatt litt tid å få dem på nett.

Det mangler noen kostymedeler fra hvordan det så ut i desember - jeg ga bort armbeskytterne mine til kinoen grunnet et anfall av HATER DEM, dvergegenseren min ligger hos ei venninne i Oslo og skjegget må fremdeles flettes og styles etter at jeg rensa det for limrester... Vennligst ignorer husene i bakgrunnen og at jeg er skjegglaus - se på den pene slegga!





Jeg er et mareritt å ta bilder av - sitter stille i to sekunder av gangen,
og hvis det kommer katter gående forbi er konsentrasjonen om å være kul dvergedame blåst av banen...
Sylvilel er utrolig snill som holder ut med meg.



Sleggedegge. Jeg er veldig fornøyd. Vet ikke hvor mange lag maling det er på tingen, jeg malte over en drøss ganger før jeg ble fornøyd, men det var verdt det, malingsjobben lurte en hobbysmed til å tro at den var ekte.

My preciousss.