mandag 25. august 2014

Valkyrie: skjold og krone



Krona er forma og malt. Den skal ha vinger bakpå, og et strikk som skjules bak, under håret sånn at den sitter på hodet. Det er mulig at jeg kommer til å bytte ut fuglen. Det skulle ligne en stilisert ravn, men jeg veit ikke hvor bra det gikk med den ideen. 

Vinger som tørker mens jeg panikkpakka rundt prosjektet.
Og lengre kom jeg ikke før det var på tide å pakke snippveska for Oslo og skole. Gjør den forhåpentligvis ferdig i høstferien.


Skulderrustningen sitter ikke på av seg selv, så jeg hadde planer om et belte over brystet samt skjulte magneter som skal feste den til bodice-rustningen. Fant et belte i kjelleren til mor og far som hadde passende spenne. Hullene var slitte, så jeg slo i maljer. Tips: ikke kjøp maljer på Biltema selv om det koster 19 kr for en pakke. Se på de sønderslåtte maljene på bildet :/ Det er ikke verdt det.

Disse skal limes på skulderplata og se ut som om de er feste for beltet. 


Vel nedi sør har jeg såvidt fått begynt på skjoldet. Så langt har jeg iallefall laget papirmønster å se etter. Den hvite rullen er et stykke hjorteskinn som skal oppå skjoldet. Skinnet trenger å myknes opp og forhåpentligvis kan det strekkes litt, for ellers blir det for lite og da blir jeg en trist panda.

Au. Au, au, au :(
Trearbeidet gikk veldig bra i omtrent en halvtime, også gikk det veldig galt. Plagsomt nok hadde jeg tanker om at dette er virkelig ikke lurt i sekundene før alt bokstavelig talt skar seg. MAN SKAL ALLTID SPIKKE FRA SEG. Forhåpentligvis lærer jeg det denne gangen. 

fredag 22. august 2014

Skulduggery Pleasant & the Requiem Ball Mask

Hadde det vært noen andre i verden hadde det røde på koppen definitivt vært leppestift.
Men siden det er min nydelige kopp er det falskt blod.
Skulduggery Pleasant er en bokserie jeg har nerda litt om før. Om ikke så lenge kommer sisteboka ut og nå angrer jeg litt på at jeg begynte å lese serien, for jeg tror ikke det kommer til å ende godt, men hva kan jeg si, jeg var ung og dum og visste ikke enda at de fleste ungdomsforfattere er lystmordere...
Uansett, sisteboka blir feira med the Requiem Ball. Man kunne vinne billetter eller stash med å lage maska man ville hatt på seg der. Siden det er en ganske bloddryppende serie (seriøst, jeg har hatt mareritt!) var det kort vei til spesialsminken. 

Jeg tok inspirasjon fra Sandra Bornholms fantastiske maske. Chrix Design har laget en fin tutorial om hvordan man kan bruke lateks og papir til å bygge opp en maske. 

Sånn ser den ut liggende.



Meet my leedle friend...
Jeg ville egentlig ha en mer bloddryppende effekt, men den ble okei. Bildene ble tatt i vinduskarmen for å få riktig lys og jeg var nødt til å dukke fort bak gardinene hver gang det gikk noen forbi (sånn hvis noen lurer på hvorfor det er blod på gardinene mine er det en naturlig forklaring...).

Hadde ikke lest reglene for konkurransen ordentlig. Siden 99% av fansen er mindreårige var det ikke lov til å legge til bilder av maska på ansiktet sitt, så det endte med at jeg tok nye bilder som jeg glemte å sende inn. Så jeg får ta dette som en learning experience. Det var morsomt å bruke et par timer på dette selv om jeg fremdeles finner blodflekker rundtomkring. 

lørdag 16. august 2014

Alvekrone

Genial idé å ta bilder to minutter etter å ha stått opp.
Enda bedre idé å ta bilder foran en rosebusk så pynten ikke vises.

Fant en slags bordpynt-stearinlysmansjett-ting på Fretex og den har doblet som alvekrone ved et par anledninger. Oppdaterte den litt med diverse blomster jeg har samlet på og nå er den forhåpentligvis litt mindre bordpynt og mer krone.



mandag 11. august 2014

Wagnersk valkyrie

Først litt stemningsmusikk...


I norrøn mytologi bestemte valkyriene hvem som skulle dø på slagmarken og deretter brakte de dauingene til Valhall for å bli einherjer, eller til Folkvang, Frøyas hall, for i tillegg til å være skjønnhetsgudinne er hun også krigsgudinne og har rett på halvparten av de falne og hvorfor glemmer folk dette, Frøya er badass.

I løpet av viktoriatiden med sine bølger av romantikk og nasjonalromantikk ble de germanske mytene brakt frem i lyset igjen. Takket Wagner er det de aller fleste assosierer med opera en korpulent valkyrie som galdrer i vei på tysk. Og et sånt kostyme skal jeg ha. 

Source.
Bilde (c) Ken Howard/Metropolitan Opera. Source.

Det er interessant å se hvordan et så klassisk design har utviklet seg gjennom mer enn hundre år. Det viktorianske designet er ren fantasi iblandet middelalderske klær og noe antikk gresk innflytelse, så jeg kommer til å gå i samme retning og kaste perioderiktig på havet, selv om jeg låner teknikker fra både viktoriatid og vikingtid og kommer til å supplere med småting fra vikinggarderoben.

Dette er skisse #3 og jeg tør vedde på at jeg kommer til å ombestemme meg femten ganger til om designet.
Jeg jobber alltid i en lineær og ryddig prosess.
Glemte at det skulle pynt på og begynte å male litt tidlig. For et rotehue! 

Jeg har såvidt begynt på noen småting til kostymet. Jernalderskoene er ferdige, og for en liten stund siden lagde jeg en pauldron i mosegummi fordi jeg hadde tilfeldigvis en pakke mosegummi liggende og fordi jeg måtte ha noe annet å holde på med enn det rosa korsettet jeg krangler med. Når jeg har holdt litt på med mosegummi og limpistol kjenner jeg at jeg har bedre kontroll over sying og det hjelper på viljen til å sprette opp feilsydde sømmer.


Treet skal være Yggdrasil, men er basert på et design av Telperion fra Silmarillion. Tolkien lånte veldig mye fra norrøn mytologi så det får være greit å låne litt tilbake.

Og siden den ikke skal brukes før Banzaicon i april  henger den her og holder Iron Man med selskap.

lørdag 9. august 2014

Lagd i det siste

Jeg er dårlig blogger men veldig flink til å lage en masse småting. Som jeg glemmer å legge ut fordi det er et ork å ta bilde av/glemmer å legge ut bildene jeg har tatt. Så det får bare være at det kommer en masse småting på samme gang isteden! 


Midt i siste flyttelass bestemte jeg meg for at morgenkåpa jeg begynte på til jul ikke kom til å bli ferdig. Men siden lappeteknikken var gjort for hånd var det for fælt å kaste stoffet, så jeg lagde et stort putetrekk isteden.

Ironisk, at plagget jeg hadde planer om å ha på meg i tidlige morgentimer mens jeg mirakuløst hadde kommet meg opp av senga tidlig ble til en gjenstand som heller kommer til å overtale meg til å bli i senga.


Sov ettermiddagslur på den og våkna med mønster etter broderiene i ansiktet...



Stofflageret mitt er ikke lite, så jeg har satt meg fore å bruke mest mulig av det uten å kjøpe nytt. Dette vintage bomullsstoffet ble akkurat nok til en kjole som er lagt ut til salg på Epla.


Vikingskjorta jeg sydde av et restestoff trengte pynt og det ble til at jeg broderte litt på den. Kom fram til at den er for kort til meg (som sagt, sydd av restestoff) og nå er den snart på vei til en ny eier i Danmark.


Jeg trengte noe å pusle med på vikingmarked (og på togturene jeg måtte lide meg gjennom for å komme til marked!), så jeg tok med litt nålebinding. Det resulterte i blant annet disse luene (og noen sokker og et par luer til som allerede er gitt bort).

De grå luene er lagd i et fantastisk alpakkagarn. Jeg bruker ikke luer (langt, statisk hår er ikke bra), men jeg vil nesten beholde en av dem selv for de er så myyyke.

søndag 3. august 2014

Alvekjole

Alver liker blomster, right?

Rundt nyttår en gang var jeg heldig nok til å vinne hellofeanor's giveaway på Tumblr, og endte dermed opp med en alvekjole for rundt en uke siden. Kostymemakeren har en egen side her, med et nydelig kostymegalleri og tutorials det virkelig er verdt å ta en titt på , og en tumblr her.