torsdag 31. juli 2014

Krone og jernaldersko

Billevinger på en base av mosegummi. 

Har oppdatert Hels krone. Den gamle var for liten og vistes ikke ordentlig. Kostymet skal brukes til Halloween og da skal hun få flagrende kappe og mer pynt på kjolen, som sømmer seg for en dronning.



Lagde mitt andre par jernaldersko etter denne tutorialen. De skal være til et valkyriekostyme som skal brukes på con og ikke vikingmarked, så de er langt fra perioderiktige - de er lagd av en tykk skai jeg fikk fra en gammel koffert som falt fra hverandre. Ikke vær redd for å gå til utradisjonelle kilder for å finne materialer å lage ting fra! 

Sydd med lintråd rundt kantene for at det skal holde seg lengre.
Bestefar kom bort for å sjekke kvaliteten.


Jeg satte inn maljer i snøringen, i håp om at de kommer til å være lengre med dem, så da får det bare være at det første patentet på maljer først ble tatt i 1832... Og se, jeg har forresten lagd meg brune nålebundne strømper. Det er kos!

lørdag 26. juli 2014

Ferdig film: G

Filmen jeg var med på å lage kostymer til i februar er ferdig! Må si det var stas å se sitt eget navn i en rulletekst.

Uten mer selvskryt, G:

mandag 21. juli 2014

Helvegen

Hvis du har vært innom en vikingrelatert blogg de siste ukene er sjansen stor for at du allerede har sett den, men her er Helvegen, som den ble fremført på Borrehaugene.



torsdag 17. juli 2014

Sommerraid 2014


Noe av resultatet fra sommerens rundtur nedi sør. Jeg har fått med meg Trondheim Vikingmarked, Desucon og Borre Vikingmarked. På sistnevnte bodde jeg inne på selve markedet, i vikingtelt og det er en opplevelse jeg anbefaler alle som har en snev av interesse for vikingtida. Da jeg gikk inne i leiren etter stengetid, mens det var mørkt og det var tent lys i alle teltene, var jeg halvveis overbevist om at jeg hadde reist tusen år tilbake i tid.

Trollkors i stål. Beskytter brukeren fra det overnaturlige og ondsinnet magi.

Stoffet kommer fra ymse selgere på Borre vikingmarked. Det blir litt vikingsying utover høsten. Jeg kjøpte to ullstoffer som skal bli vinterserk og birkakåpe (for i Trondheim lærte jeg at det kan bli bikkjekaldt på marked selv midt på sommeren), litt silke til pynt, broderigarn i lin og sytråd i ull, lin og silke. 

I morra tidlig settes kursen nordover igjen og om en knapp måned blir det flytting til hovedstaden. Skal gå sømlinja på Folkeuniversitetet og få papirer på at jeg kan sy, så får vi se hvor ferden går etterpå.