søndag 8. juni 2014

Lofotr


Vikingskipet Lofotr kom innom Dverberg for et par dager siden. Båten kom fra Borg i Lofoten for å avlevere en nordlandshest til avl på her på øya. Jeg var ikke sein å be da arrangørene ba folk om å stille opp i vikinghyr, og dro familien med utover - der vi venta i fem timer.

Mens vi venta kjørte vi bortover for å se om vi kunne se båten komme, og det ble eventyr av den lille ekskursjonen; vi måtte vasse over to elver for å komme oss ut til riktig nes. Men både venting og fuktige føtter var verdt det.


Andøya er helt nydelig om sommeren.



Dverberg kirke i bakgrunnen.
Da skipet seilte inn i havna, var det en ombord som sang fra Rolandskvadet. Jeg fikk meg en liten prat med noen av vikingene, fikk et par øyboere her hekta på nålebinding, og en av de oppmøtte kom bort og lurte på om jeg var husfrue på Borg (som jeg tar som et kompliment for antrekket med verdens største glis).

torsdag 5. juni 2014

Skvalderkål fra egen hage




Typisk for en hage i Nordland har det kun såvidt begynt å spire (oppi Tromsø hadde vi de første sommerdagene for kun ei uke siden), men selvfølgelig nok storkoser ugresset seg overalt. Skvalderkål er nærmest umulig å bli kvitt. Men faenskapen er spiselig.