mandag 26. mai 2014

Amuletter: vikingmagi



Jeg lagde noen amuletter med binderuner og magiske staver fra Island for noen fantastiske folk jeg møtte mens jeg var på et kurs om PTSD. Mens jeg forventa at minst noen av dem skulle reagere negativt og hate alt som har med overtro å gjøre, endte det med at jeg nesten begynte å gråte over at alle var så glade for dem. (Tøff viking, det er meg. Jepp.) 

Hvis du vil vite mer om binderuner kan du klikke her. 




fredag 16. mai 2014

Hel & Game of Thrones


Hel skulle egentlig være årets Halloweenkostyme, men så fikk jeg vite at jeg skulle være seks uker nedi sør (halve landet borte fra symaskinen min) i månedene før connet, og da måtte jeg omstokke litt på kostymeplanene mine. Sabeltann blir nødt til å vente, for delene til middelalderkjolen var enklere å ta med seg. (Og det var allerede en fantastisk Sabeltann på Banzaicon!)

For de som ikke vet, er Hel hersker over dødsriket Helheim i norrøn mytologi. Hun er halvt levende/halvt død, og blir vanligvis framstilt som halvt skjelett/halvt levende. Heldigvis for meg og mine manglende sminkeevner er det noen steder hvor de døde delene blir beskrevet som råtnende kjøtt, så det var looken jeg gikk for med et par lag lateks og vannløselig sminke.


Bilder (c) Malene Richter Lien.

Her klødde det egentlig bare i øyet, men bildet ble bra :D
Det er et veldig enkelt kostyme som er fantastisk behagelig å ha på. Den blå linkjolen er basert på Simplicity 4940. Pelskragen bruker jeg til daglig - den ble til da jeg fant en bit falsk pels på Fretex som jeg sydde linfor til. Krona, som dessverre er litt liten og mindre iøynefallene enn jeg skulle ønska, er laget av juvelbillevinger. (Billevingene minner veldig om negler, og når Ragnarok skjer kommer Hel seilende til kamp i Naglfar, et skip laget av de dødes negler. Så symbolsk, at.) Bringesmykkene er selvsagt lånt fra en voksende vikinggarderobe.

Ganske langt bak i køen. Frista til å gå sånn her vanlig.
Et par dager etter Banzaicon stakk vi innom GoT-utstilllinga i Oslo. Hadde selskap i en khaleesi og fikk fangirle over props og kostymer fra showet og møtte et par kjente vikingbloggere. Vi ble stoppa av HBO og tatt bilde av, hvilket var awesome, og det var spennende å få se (og bli skutt ned av) the Wall i 4D (selv om jeg fikk akutt høydeskrekk mens vi sto i kø!).


Men høydepunktet over alle høydepunkter var definitivt å få plante baken på denne stolen :D 

torsdag 1. mai 2014

HSF Challenge #8: UFOs & PHDs (eller kostymepost for andre dag av Banzaicon)


Denne utfordringa trenger kanskje ørlite forklaring for de som ikke syr selv. I syverdenen er en ufo et U-Ferdig Objekt. Mer om utfordringa finner du her.

Siden det visstnok finnes heldige syere som ikke har en haug ufoer sto det at man kunne velge seg et prosjekt man har utsatt lenge, og jeg kasta meg over sjansen til å få det til å kvalifisere. (Antrekket har vært på lista over ting som skal syes siden tidlig oktober.)

Så kan vi snakke om skjebnens ironi. Jeg ble faktisk ikke helt ferdig med den før Banzaicon (det skal mer pynt på skjørtet og jeg må fikse så. mange. ting.), så i farta har jeg greid å lage meg en ufo istedenfor å ferdigstille en. Håper det kvalifiserer.





Utfordring: #8 - UFOs & PHDs
Tekstil: Silke, polert bomull, tyll, lin. 
Mønster: Truly Victorian.
År: 1873-1875.
Sytilbehør: Tråd, maljer, satengbånd, bomullshyssing, bånd med wire, pyntebånd.
Hvor historisk korrekt er det? Materialene er tidsriktige, med unntak av polyestertråden :(
Timer brukt: To uker.
Først brukt: Banzaicon 2014.
Total kostnad: Dette vil jeg ikke tenke på engang.

Bilder (c) Malene Richter Lien.