torsdag 19. september 2013

Talk Like a Pirate Day (Kaptein Sabeltann)

For de som ikke veit det - 19. september er det Talk Like a Pirate Day. (Arr.) Så jeg kan poste litt piratrelatert Jeg har ikke mye å vise til, men Kaptein Sabeltann is coming along. Dere må bare tro meg. 

Først litt stemningsmusikk: 



Siden jeg hadde planlagt å flytte fra Tromsø ligger store deler av det jeg skulle bruke til Sabeltann hjemme-hjemme, så jeg har ikke gjort ferdig noe unntatt pistolen hans. Så langt har jeg sydd ei svart syttenhundretallsskjorte som kun trenger en gullknapp og 10 cm blonder på halsstolpen før den er ferdig. Den ble sydd uten mønster. (Selvfølgelig har den hvite kattejævelen i huset funnet det for godt å sove på skjorta som engang var svart.) Jeg har også begynt på en vest som ligger halvferdig og venter. 

Dårlig bilde er dårlig.
Legg merke til at romkameratene mine har omarrangert stua igjen.
Selve frakken er sånn høvelig ferdig. Den har fått lommer som faktisk ikke var så horribelt vanskelige å sy. Det er litt urettferdig at den ser så utrolig enkel ut på bildet - bomullsfløyelen får frakkeskjørtene bak til å forsvinne inn i hverandre - for jeg har lagt ned mye arbeid i faenskapet. På den lyse sida er frakken er veldig fin å snurre i, så sjansen for at jeg kommer til å være verdens mest jentete Sabeltann er stor. 

fredag 6. september 2013

Kaptein Sabeltann er en ignorert mann


Siden det er to måneder igjen til Halloween er det kanskje på tide å begynne på kostymet hvis jeg skal ha håp om å få det ferdig i tide. Jeg har tenkt på Kaptein Sabeltann som et enkelt kostyme, men med tanke på all pynten som skal på (pluss hatt og sko og bukser og sverd og sikkert et par ting jeg ikke husker nå) kommer det til å ta litt tid.

På den lyse sida har jeg endelig fått ferdig prøvemønsteret og justert det. Tok meg kun to måneder å få baken i gir. Det stripete stoffet skal være mellomfór, for å gi litt ekstra støtte til fløyelen.

Bildet ser kanskje rart ut med jakkeskjørtet hengende, men jeg lover at det kommer til å bli bra. (Håper jeg.) Sylvilel mener det ser ut som et rosa forkle. (Takk.)

Jeg kludra til ermemønsteret to ganger. Først ble de alt for små og etter at jeg hadde lagt til de tjue(!) centimeterene som mangla, så de ikke ut som ermer lengre. Så jeg brukte denne tutorialen isteden. (Neste gang jeg prøver meg på manneklær jeg ikke har snøring på og i tillegg insisterer på å sy fra et tre hundre år gammelt med tidenes vageste sybeskrivelse - skyt meg. )


Istedenfor å jobbe med Sabeltann har jeg begynt på to mellomstore prosjekt. Det første (og kuleste) er litt brynjemaking. Dvergedama skal ha ermer på jakken. Ringene er litt større enn de burde være, men jeg valgte å lage litt store ringer fordi det var enklere. Jeg hadde ikke lyst til å gråte over et håpløst prosjekt og trodde brynjemaking skulle være grufullt og vanskelig, men det er så enkelt at woho! Det eneste negative er at det gjør vondt å holde på med etterhvert. (hva slags senebetennelse er det du snakker om jeg har da ikke senebetennelse, nope)


Jeg vokste opp hos besteforeldrene mine, så mor er på en måte mamma og hun blir åtti år seinere i september. Så jeg strikker henne et gigantisk sjal i bursdagsgave, etter dette mønsteret, av et absolutt nydelig garn jeg forelska meg i. Garnet er  fantastisk - kjempevarmt - jeg merka varmen allerede mens jeg nøsta det opp.

Ironisk nok har dette prosjektet (som jeg gikk ut i fra skulle bli en dans på roser) dytta meg til randen av galskap. Herregud i helvete, jeg begynte med fem masker og da jeg var ferdig hadde jeg over fire hundre, og midt i var jeg nødt til å rekke opp tjue omganger fordi jeg hadde gjort en dustefeil. Gah.

mandag 2. september 2013

Eg hev bart!

Kaptein Sabeltann er ei farlig dame.
Kjøpte bart (og skjegg til dvergedama) fra maxwigs.com. Måtte prøve på barten for å se hvordan den vil se ut. Supersexy, hva?