lørdag 29. juni 2013

Piratprinsesse


Siden jeg ikke er nedi Lillestrøm i dag (Desucon i luftige lokaler...) får jeg gjøre noe annet kostymerelatert, så her er noen bilder. 

Historien er som følger: Jeg og Sylvilel satt ute i hagen en fin maidag. Fant ut at det var fint lys til å ta bilder av en kjole jeg skal selge, og etter at vi hadde fått seriøse bilder fant jeg ut at det ville vært kult å klatre opp på piratskipleketingen vi har i hagen. (Jeg skylder på kaffen jeg nettopp hadde fått i meg.)

Alt du kan gjøre, kan jeg gjøre i krinoline. 




mandag 24. juni 2013

Blått korsett



Dette er det andre korsettet jeg har lagd. Første gang fulgte jeg et mønster fra Simplicity, denne gangen tegnet jeg eget mønster etter disse veiledningene. Det var interessant å se hvordan mønsteret begynte å ta form på tegnebrettet - jeg forsto ikke matten bak mønsteret, men det ble mønster ut av det. På magisk vis. Og korsettet sitter som støpt.

Jeg er fem cm vekk fra den optimale viktorianske midjen i dette korsettet.
Midjen din skal være to ganger halsvidde. 

Det er et par ting jeg ikke er hundre prosent fornøyd med. Neste korsett vil jeg gjerne sette kiler inn over hoftene for å kunne snøre mer inn. Også vil jeg gjerne lage det i silke og coutil, og bruke spiralstål istedenfor flatstål. Det gir en mer dramatisk innsving.

Dette er ikke mitt rotete rom. Det er Mias.

Jeg satt lenge for å finne ut hvor mange spiler det skulle ha. Det endte med at jeg la inn en spile i hver søm - i ettertid ser jeg at det blir for lite. Jeg fant denne artikkelen i går, hvor det står at jo flere spiler, desto mindre press blir det på dem. Når dette korsettet snøres for stramt presser sidespilene inn i hoftene mine og det er jeg ikke så glad for. Ellers er det nydelig!

fredag 21. juni 2013

Prinsesser trenger ikke være rosa



Kjolen er et resultat av at jeg gikk gjennom tøylageret og fant restene av et vintage bomullsstoff jeg brukte til korsett (som ble ferdig i mars, men som jeg ikke har posta om ennå - her er man effektiv). Det var akkurat nok til at det ble en liten søt kjole ut av det.

Beklager lyset på bildene, det er dårlig lys i leiligheta. Overalt.
Den er ganske enkel, med knyting bak. Siden kjolen skal brukes av et barn er alle sømmene på innsida lagt over og sydd ned. Sømmen mellom toppen og skjørtet er sydd på utsida og deretter dekka med et kantbånd i bomullssateng, så her er det ingen irriterende sømmer som vil klø.

Visste du forresten at i viktoriatida var det moderne synet på rosa og blått som jente- og guttefarger reversert? Rosa ble brukt av gutter og blått av jenter.

Nå skal jeg skal på Ordkalottens sommerfest, og hurra, jeg tror det kanskje blir litt gøy.

mandag 10. juni 2013

Vikingkappe

Vikingkappa ble ferdigstilt kanskje en måned siden. Dette var mitt første ordentlige bestillingsverk, dvs. ikke gjort for venner eller familie. Siden kappa skal bli brukt på vikinglaiv, er den ikke hundre prosent tidsriktig.

Å så sexy genser jeg slengte på før jeg dro Sylvilel med ut for bilder.
Kappa er i to lag, kraftig ull foret med lett lin. Begge stoffene er fra Stoffogstil.no. Selve tekstilene er perioderiktige, men fargene (og polyesterbåndet) er anakronismer . Vikingene hadde ikke helt svarte klær, men i spillet bestilleren er i, er klanens farger rød og svart, og han ville ha kappa i husets farger.



I tillegg til at kappa er en del av et kostyme er den også funksjonabel - en middelaldersk regnjakke. Jeg bestemte meg for å lage ei halvsirkelkappe med hette. Hetteformen heter liripipe, som kanskje ser litt rar ut, men utstikkeren bak leder regnvann vekk. Ullstoffet er temmelig vanntett, og uten ytre sømmer i selve kappa kan ikke vann sive inn. Det er kun to sømmer i ullaget - på undersiden av selve hetta, og mellom hette og kappe, hvor det nok kommer til å være temmelig tørt.

Jeg har ikke jobba mye med ull før fordi jeg vanligvis trekker i kostyme til conventions, hvor du ikke har på deg ull med mindre du vil svime av, så jeg ble overraska over hvor lett det var å sy i stoffet. Det er tjukt så jeg trodde at jeg kom til å hate det, men det syr så lett, og bare, dette vil jeg gjøre mer av!

onsdag 5. juni 2013

Alt blir bedre med vikinger

Nå kan jeg nålebinde. Dette er kun prøver, det skal ikke brukes til noe.
Hver søndag er det workshop hos vikingene. Man tar med seg noe å holde på med (og kanskje litt kake), og så er det sying med en god dæsj nerding. Sosial sying hjelper - man har å klage til når man står fast.

Torshammeren er fra Jelldragon.com
Reproduksjon fra Børneholm.

Fant en masse glassperler hos en hobbybutikk i byen som hadde opphørssalg, så nå har jeg litt vikingglitter. Planlegger å bygge meg opp ei samling smykker over en periode. En av perlene (øverst i midten) er en faktisk reproduksjon jeg hadde liggende. (Fin ting med å bo i Norge - man har vikingting bare liggende.)

Perlene som ble til overs, samt ei vikingsaks, også fra Jelldragon.
Saksa virker, den er fantastisk som sømspretter.
Armbeskyttere i mosegummi.
Vikingene skal være gjester på neste Hobbitpremiere, så vi har begynt med kostymene allerede. Jeg skal være kvinnelig dverg, samme hvor høy og tynn jeg er, med større skjegg enn alle vikinggutta til sammen. Jeg har ikke lyst på kjole, selv om de renessanseinspirerte dvergekjolene var absolutt nydelige, så det blir noe lignende som dvergene i følget har. Jakke i lær, tunika i lin, litt pels og litt rustning og et par våpen.


En dag jeg hadde mange bedre ting å gjøre prøvde jeg ut et par teknikker jeg ikke har brukt før, og jobba med noe mosegummi jeg hadde kjøpt for et heilt annet kostyme (som det ikke ble noe av fordi jeg ombestemte meg). Tutorialen her omtrent redda livet mitt.

Etter å ha forma dem med en varmepistol tok jeg de halvferdige armbeskytterne med til vikingene. Tror jeg skremte et par av dem før jeg forklarte at armbeskytterne skulle males. (Undersida var rosa, forresten.)


Jeg fant passende sko på Fretex. De er alt for store til meg, men de er superkomfortable! Gleder meg til et par sko som ikke spiser føttene mine. Jeg tok inspirasjon fra Thorin Oakenshields design - han har et beskyttende lag over hver skotupp - og la til noe lignende på mine. Eneste jeg ikke er så glad for er tanken på hvor kort levetid mosegummien kommer til å ha - jeg bruker ikke å være forsiktig med hvor jeg setter føttene - men det får vel gå som det går.